Program:
Boamortije, Šnitke,Hajdn, Kodaj, Hinastera

 

Sandra Belić ke diplomirala ju klasi Andre Navare a usavršavala se kod Danijela Šafrana, Zigfrida Palma i Borisa Pergamenčikova. Profesor je violončela na FMU u Beogradu. Nastupala je sa orkestrima „Musica viva“  „Franc List“, SO Briselskog radija, Beogradskom filharmonijom…  Svirala je u SAD, Kini, Čehoslovačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Austriji, Poljskoj, Izraelu, Rumuniji i snimala za  BBC, RAI, NHK (Japan), kao i za sve nekadašnje jugoslovenske radio stanice. Vodila je majstorske kurseve u Ukrajini, Izraelu, Japanu, Španiji i tokom poslednje dve godine tri puta u Italiji. Bila je umetnički rukovodilac beogradskog „Čelo-festa“ za sve vreme njegovog trajanja. Posle učešća na ICC (Inter’l Cello Congress) u Kobeu, 2005, redovno je pozivana u Japan da drži majstorske radionice i nastupa na koncertima, što je rezultiralo izdavanjem CD-a sa muzikom Betovena i Šuberta, uz saradnju pijanistkinje Hiroko Ohki. Time je postala prvi srpski muzičar kome je objavljen autorski disk u Japanu.

 

Ljiljana Vukelja je diplomirala (1996) i magistrirala (1999) i doktorirala (2010) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavala se kod Mišela Berofa i Žan-Fransoa Antoniolija. Laureat je međunarodnih takmičenja u Nauenu (Nemačka, 2006) i Gajaru (Francuska, 2004) a dobitnik je i brojnih priznanja na takmičenjima u Srbiji.Nastupala je na festivalima: Bemus, Belef, Međunarodna tribina kompozitora, „Muzički Temišvar“ (Rumunija), „Havelendiše Festšpile“, «Movimentos» (Nemačka), «Galvej mjuzik festival» (Irska). Snimala je za RTS, TV NS, rumunski, nemački i francuski radio.

 

Nemanja Stanković je prvi violončelista Beogradske filharmonije od 2011. godine, a trenutno radi i kao docent na FMU u Beogradu, gde je i diplomirao, u klasi Sandre Belić. Na Bečkom konzervatorijumu je stekao master diplomu u klasi Natalije Gutman. Odbranio je doktorsku disertaciju na FMU u Beogradu.

Kao solista nastupao je sa Beogradskom filharmonijom, SO RTS, orkestrom „Camerata Serbica“, „Češkim virtuozima“, „Gudačima sv. Đorđa“… U kamernim  kombinacijama svirao je sa Jurijem Revičem, Janom Foglerom, Nemanjom Radulovićem, Ester Hafner, Tijanom Milošević, sa gudačkim kvartetima „Epoque“ i „Noûs“, kao i sa trijom „Pokret“. Nastupao je i kao član „Balkanskog gudačkog kvarteta“, gudačkog kvarteta „Strings Attached“, klavirskog trija „ArtLink“ i Gudačkog seksteta Beogradske filharmonije. Od 2017. godine nastupa kao član klavirskog trija „Immersio“ sa kojim beleži nastupe širom sveta.

 

Vuk Ovaskainen potiče iz muzičke porodice, njegov otac je finski pijanista Uki Ovaskainen koji živi i radi u Srbiji. Paralelno uči matematičku gimnaziju i studira prvu godinu violončela na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Prof.Sandre Belić. Osvajao je nagrade na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju konkursi „Talenti Evrope“ u Slovačkoj i „Heran“ u Češkoj.